Friskvårdsnätverk Östersund

Spara favorit 20 dec december 2018

Se våra aktiviteter i Östersund

Aktuella aktiviteter

 

Välkomna på personalyoga våren 2019

Med bas i klassisk indisk yoga kallad Satyanandayoga och i hållningslära så som den förmedlas av Jirka, tjeckisk yogi och forskande sjukgymnast, har personalyogan tema yoga för höft och nacke i kombination med Madhya. Madhya är ett begrepp som betyder mellanrum, vi utforskar framför allt den meditativa potential som finns i andetagets mellanrum, samtidigt som vi gör yogarörelser och även i andningsövningar. 

Klasserna består av ca 45 min asanas (yogarörelser) och 15 min avslappning och andningsövningar. Avslappning efter yoga är att rekommendera, men ibland styr vardagen oss och då är det möjligt att gå innan avslappningen.  

Vi håller till i A409 kl 12–13 följande datum:
11/1 fred, 16/1 onsd, 23/1 onsd, 30/1 onsd, 5/2 tisd, 15/2 fred, 20/2 onsd, 27/2 onsd
Sportlov
15/3 fred, 21/3 torsd, 25/3 månd, 5/4 fred, 10/4 onsd, 16/4 tisd
Påsklov
8/5 onsd, 14/5 tisd, 24/5 fred, 28/5 tisd

Du är välkommen att prova på någon gång först innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta. Du anmäler dig via mail till yogabykarinlinder@outlook.com.

Det är fint om du kan ha en egen yogamatta. Det finns ett begränsat antal till utlåning. 

Kostnaden för alla 18 gånger är 1500 kr, eller 90 kr / klass om du vill gå mer begränsat antal gånger. Till detta kan använda ditt individuella friskvårdsbidrag. 


Innebandy

På tisdagar spelar vi innebandy i Exercishuset mellan kl.11.00-12.00. Ta med egen klubba. Duschmöjligheter för både damer och herrar finns i Exercishuset. Vill du vara med i vår innebandy e-postlista och få meddelande när innebandyn är inställd eller flyttad. Skicka en rad till Bengt.Nilsson@miun.se så lägger vi in dig i e-postlistan.  


Gåstavar

finns att låna i receptionen.
2 av dessa är BungyPump-stavar med 4 kilos motstånd, resterande 10 är vanliga teleskopsstavar så du kan ställa in dem utifrån din egen längd.

BungyPump-stavar är den unika träningsstaven med cirka 20 centimeters inbyggd fjädring med motstånd. Du får ut mycket mer av träningspasset än med vanliga gåstavar - starkare kropp, högre förbränning och bättre kondition. Stavarna kan användas vid promenader och löpning men passar dessutom helt perfekt att använda som ett styrketräningsredskap både inom- och utomhus. BungyPump är det nya multifunktionella sättet att träna både kondition och styrka på en och samma gång. BungyPump är det allsidiga och effektiva träningsredskapet som gör motionsrundan mycket roligare!

För dig som har problem men nacke och axlar kan det räcka med att använda teleskopstavarna för att få igång cirkulationen i överkroppen. Tänk också på att stavhöjden bör vara så att din armbåge är 90 grader i vinkel för att inte förvärra eventuella skador. Känner du dig osäker på hur du ska bruka stavarna kan du kontakta Eva Lena Winther på STUA för information.

Stavarna finns i receptionen i hus G och en lista finns för utlåning. Stavarna är märkta och ska återlämnas efter varje pass så fler kan nyttja dem.

Kontakt