Registrera lönekonto hos Danske Bank

Spara favorit Skriv ut 4 apr april 2017

Den 1 april 2017 bytte Mittuniversitetet bank från Nordea till Danske Bank. Det innebär att samtliga löner kommer att betalas ut från Danske Bank till det lönekonto du som anställd registrerar hos Danske Bank. Banksekretessen gör att Nordea inte kan meddela Danske Bank vilket konto du idag får din lön till.

Registreringen innebär inte att du blir kund hos Danske bank, bara att lönen kommer in på önskat konto efter bankbytet. Om du redan är kund hos Danske Bank så måste du ändå gå in och registrera kontouppgifterna för Mittuniversitetet.

Så här registrerar du dina kontouppgifter

För att du ska kunna registrera kontouppgifter krävs att du har ett mobilt BankId eller ett BankId på datorn (e-legitimation).

Länk till kontoregistrering hos Danske bank: http://danskebank.se/lonetjanst
För mer information om hur du registrerar dina kontouppgifter se: Vägledning för kontoregistrering hos Danske Bank.Lyssna

Om Danske Bank saknar uppgifter om bankkonto betalas lönen ut via ett utbetalningskort som skickas hem till dig. Utbetalningskortet kan du sedan lösa in på din bank eller hos ombud för kuponginlösen.

Om du som anställd i framtiden behöver byta kontouppgifter, exv för att du byter bank, så rapporterar du in ditt nya bankkonto på samma sätt som beskrivs på denna sida (dvs via länken ovan om du har mobilt BankId eller ett BankId på datorn, annars med hjälp av blanketten nedan).

Gör din registrering senast 10 april för att löneutbetalningen ska fungera redan i april.

Kontoregistrering kan endast ske elektroniskt (det går inte att göra vid ett bankbesök). Om du inte har ett mobilt BankId eller ett BankId på datorn (e-legitimation) och därmed behöver hjälp med kontoregistrering så fyller du i blanketten nedan och skickar in den till personalavdelningen. Vid eventuella frågor vänligen kontakta Jenny Smedman eller Violeth Lindström.

Är du nyanställd, efter den 15 januari 2017, eller är tim-anställd, måste du fylla i nedanstående blankett och lämna till personalavdelningen för att Mittuniversitetet ska kunna registrera dig som anställd hos Danske Bank.

Blankett – konto för löneinsättningLyssna